Velkommen til Industri 4.0

Af Lenni Ravn

Jeg ved det godt, det er et ord som mange bruger uden helt at vide præcis hvad det dækker over. I min verden er Industri 4.0 ikke nyt, og det tog mig et par år at forstå, at der faktisk ikke er nogen 100% klar beskrivelse af hvad industri 4.0 præcis er.

Men en ting er sikker det noget med data, og data er fremadrettet det helt store fokus for alle seriøse virksomheder.

Men har det ikke været sådan længe?

Hvis du f.eks. spørger en sælger der lønnet på provision, så er data jo også vigtige, og de har været i fokus inden datamaterne kom til.

Hvad er det så der er anderledes nu idag – i starten af det 21. årundrede.

Det er at vi har adgang til data alle steder fra, ikke mindst vores mobil. Og det betyder at vi kan reagere hurtigere og nemmere end tidligere.

Men er det ikke en skidt ting?

Overhovedet ikke – vi styrer i sidste ende selv tempoet – og hvis vi kun får data frem til vores bevidsthed, som er relevante for os. Jamen så er det ikke i problem.

Det er en af grundende til at vi har brugt et par år i Automate Partner på, at finde den HELT rigtige løsning til vores produktionskunder.

En løsning som er lige til, som er nem at skalere og som kan levere de data vi har brug for, når vi har brug for dem – nemt og ubesværet.

Og det er en af grundende til at vi har valgt DIAP platformen.

Vi har prøvet med Microsoft PowerBI og selv logge data i skyen, og det fungerer, men hvis vi skal have data som kan gå på tværs af de hændelser der sker i et produktions miljø, så er det et KÆMPE arbejde, at udvikle en god og stabil platform i PowerBI eller tilsvarende løsninger.

Og fordi den kan massivt tilpasses fra gang til gang og maskine til maskine, så stikker økonimen i disse projekter lynhurtigt af, eller næsten endnu værere – projekterne går i stå! – Og kunden får ikke fuld valuta sine penge og sinde data, fordi de ikke får trukket de dybere underliggende informationer ud af de data de så har liggende.

Med andre ord – Vi HAR været markedet igennem.

Og personligt har jeg mere en 25 års erfaring indenfor industriel automation og mere en 30.000 timers programmering af automationssystemer i ryggen.

Derfor tør jeg godt at sige at jeg mener den bedste beslutning man kan træffe er, at vælge en løsning som er dedikeret til opgaven.

Det er det vi har har gjort, spørgsmålet er – hvad har DU tænkt dig at gøre?

Du er altid velkommen til at ringe direkte til på 24 77 30 21, hvis du vil høre mere om mine personlige erfaringer og menninger om dataopsamling, OEE måling data i skyen og ikke mindst live data og hvad de kan og bør bruges til.

Lenni Ravn
Founder & CEO samt løsningsarkitekt.

Direkte Tlf. 24 77 30 21